Tips voor het schoonmaken van uw douchecabine

Tips voor een glanzende douchecabine

Het schoonmaken en houden van je douchecabine is altijd een enorm karwei. Heb je net de douchecabine of glaswand mooi schoongemaakt, zitten er na een paar douchebeurten alweer kalkresten op. Glazendouchedeuren.com werkt met glazen deuren van Timeless. Dit heldere glas is voorzien van een speciale coating. De douchewanden zijn daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. Maar helaas ontkomt u er niet aan om uw douchecabine regelmatig schoon te maken, zodat het haar helderheid en glans behoudt.

Hoe vaak moet ik de douchecabine schoonmaken?

Hoe vaak u uw douchecabine of glaswand moet reinigen hangt af van het gebruik. Aanbevolen wordt om het glas ongeveer tweemaal per maand grondig te reinigen.

Welk schoonmaakmiddel gebruik ik voor het reinigen van de douchecabine?

Verdunde witte azijn is de ideale oplossing om kalkafzetting te verwijderen van het glas. Maak uw glazen douchedeur of wand minimaal twee keer per maand op deze manier schoon. Breng het reinigingsmiddel met een spons of doek op het glasoppervlak aan. Laat het even inwerken en spoel het middel met water er weer af. De achterblijvende druppels verwijdert u met een trekker.

Kan ik ook commerciële ontkalkingsproducten gebruiken?

Welk ontkalkingsproduct u het beste kunt gebruiken hangt af van de hardheid van het water. Wij adviseren Invisible Shield. Dit onderhoudspakket bestaat uit drie flacons waarmee u uw douchecabine reinigt, een beschermde laag aanbrengt en vervolgens onderhoud.

Welke schoonmaakmiddelen kan ik beter niet gebruiken?

Gebruik absoluut geen schoonmaakmiddelen met schurende bestandsdelen. Gebruik ook geen zuivere alcohol, soda, bleekmiddel of andere zuren dan azijn (zoals hierboven beschreven). Gebruik ook geen harde schoonmaakartikelen zoals een schuurspons. Gebruik een spons of een zachte doek.

Tips op een rij:

  • Reinig uw douchecabine 2 keer per maand
  • Kalk verwijderen? Gebruik verdunde witte azijn
  • Trek de douchecabine na iedere douchebeurt droog met een trekker
  • Gebruik een zachte spons of doek

Uw badkamer kalkvrij

schoonmaken douchecabine onderhoudsmiddelen

Uw douchcabine kalkvrij met de reinigingsset van Invisible Shield.

Dé glazen douchewand die wel haar glans behoudt

Wij werken met TIMELESS GLASS SHOWER doucheschermen. Deze zijn corrosiewerend en waterafstotend. Daarom hebben ze minder onderhoud nodig en gaan ze langer mee. Met het oog op bescherming en veiligheid zijn alle schermen gemaakt van gehard glas.

Kom langs in onze showroom!

Nieuwsgierig? Kom langs in onze showroom of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze glasspecialisten staan voor u klaar om uw wensen met u te bespreken.

Showroom

Rotterdamseweg 362
2628 AT Delft

 

}

Openingstijden

Ma t/m do 08.00 - 16.45 uur
Vrijdag 08.00 - 16.00 uur
Zaterdag gesloten